Aanbod

Kinesitherapie

Kinesitherapie speelt een belangrijke rol in de revalidatie na een operatie, bij een blessure of bij chronische pijnklachten. Door de verbetering van de functie en weerbaarheid van het lichaam, kan het herstel echt plaatsvinden. 

Dit herstelproces wordt bevorderd op verschillende manieren, telkens afgestemd op de noden van het lichaam. Door middel van specifieke oefeningen en technieken kunnen we het lichaam weer de vrijheid geven die het nodig heeft. 

Daarnaast is het belangrijk dat de patiënt begrijpt waarom bepaalde bewegingen en oefeningen nodig zijn. Dit inzicht en de bijhorende kennis vergroten niet alleen de motivatie en betrokkenheid maar tegelijk bevordert en versnelt het ook het herstelproces. 

Om herval of toekomstige andere klachten te vermijden, blijft blessurepreventie natuurlijk noodzakelijk. Ook hier speelt kinesitherapie een belangrijke rol. Door een aantal risicofactoren te identificeren, kunnen we nieuwe blessures helpen voorkomen, en bovendien ook sport - en beweegprestaties gaan verbeteren.

Sportcoaching/begeleiding

Sporters hebben steeds meer en meer nood aan begeleiding en ondersteuning. De prestatie - en competitiedruk is reeds bij veel (jonge) sporters aanwezig. Dit vergroot de kans op overtraining, overbelasting, blessures, enzovoort. 

Praktijk 17 zet daarom haar schouders onder de sportcarrières van jonge sporters met ambitie. 

Vanaf de leeftijd van 9 jaar kan je bij ons terecht voor volgende zaken: 


- Bio banding & groei - tracker

- Sport performance testing

- Blessure preventie screening

- Rehab & return to sport

- (Sport)voeding en leefstijl advies 


Afhankelijk van de leeftijd, het niveau en de ambitie van de sporter wordt zijn/haar persoonlijk plan samengesteld. Dit plan is een belangrijke investering in de gezondheid van de sporter. Een gezond sportlichaam presteert nu eenmaal beter en consistenter. Essentiëel voor zowel succes als plezier. 


Life coaching

Tienerjaren, een relatie, een huwelijk, kinderen opvoeden, een carriere opbouwen, sociale contacten, een goede dochter of zoon zijn, een goede zus of broer zijn, een scheiding, je werk of iemand dierbaar verliezen... het kunnen allemaal gebeurtenissen zijn die voor velen onder ons bij het leven horen. Ze kunnen ons danig doen ontsporen en ons verder doen verwijderen van wie we in de essentie zijn. 

Plots besef je dat je een leven leidt geleid door anderen. Dat je ergens - onderweg - het dansen en het zingen verleerd bent.

Plots besef je dat je zo niet meer verder wil of kan.


Dan komt de grote vraag waarom ? En dan kan je twee dingen doen. Wanneer we steeds beslissingen blijven nemen vanuit onze emoties of gewoontes en vanuit onze aangeleerde drang om eerst anderen te behagen, dan zullen we deze obstakels blijven tegenkomen. Pas wanneer we beslissingen nemen die in harmonie zijn met ons zelf, kunnen we verder.

unsplash